Zondag 17 september 2023

IVI PICKNICK FESTIVAL op Zondag 17 september van 12.00 – 16.00 uur Eiland van Hein te Wilnis
IVI organiseert samen met lokale partners een gezellig PICKNICK FESTIVAL op het Eiland van Hein in Wilnis. Het is een gezellige PICKNICK voor jong en oud. Toegang is gratis. Kom gezellig met familie en/of vrienden en neem je eigen picknickkleed mee. Ook mag je eigen eten en drinken meenemen, maar u kan ook een kant en klare PICKNICKMAND vol lekkers vooraf bestellen
Stuur een e-mail naar Tapas de buurvrouw .
en geef daarbij op uw naam soort pakket en hoeveel pakketten.
.Er is keuze uit twee picknick pakketten
A)Picknick-basic € 10,00 p.p. (Broodjes kaas en kiprollade, Stukje fruit, Biologische melk, Brugse wafel met chocolade en fruit)
B) Picknick- luxe € 15,00 (Broodjes kaas en kiprollade, Croissant, Ei-muffin met zalm, Stukje fruit, Biologische melk, Brugse wafel met chocolade en fruit)
Aanmelden kan tot donderdag 14 september en u kunt het afhalen tijdens het Picknick Festival bij Heins Loket vanaf 13.00 uur
 Tijdens de PICKNICK zijn er  optredens van cabaretiertalent Kai Bodewitz en lokale volkzanger Thomas Oudshoorn. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten voor alle leeftijden. Met het Rad van Geluk zijn bovendien mooie prijzen te winnen. Meer informatie zie hieronder.
Programma
12.00 uur        Inloop
12.15 uur         Openingswoord
12.30 uur        Installeren Picknick
12.45 uur        Rad van Geluk (1e ronde)
13.00 uur        Start activiteiten
14.00 uur        Optreden Kai Bodewitz
14.30 uur        Rad van Geluk (2e ronde)
15.00 uur        Optreden Thomas Oudshoorn
15.45 uur        Afsluitwoord
Locatie : Eiland van Hein te Wilnis
We hebben een mooie locatie gevonden om dit 1e PICKNICK FESTIVAL in De Ronde Venen te organiseren. Eiland van Hein in Wilnis is natuurlijk de perfecte locatie. Het ligt centraal in onze gemeente en is het middelpunt van alle 8 de kernen. Het Eiland van Hein past ook goed bij het DNA van IVI en is eigenlijk een ideaal inwoners eiland waar het voor alle leeftijden goed toeven is. Het eiland is gevestigd in het buitengebied en straalt dan ook het echte groene hart uit van onze gemeente. We adviseren u, gezien de te verwachte drukte  om zoveel mogelijk met de fiets te komen!
Het adres is :
Bovendijk 4G-1
3648 NM Wilnis
Cabaretier Kai Bodewitz
Op het programma staat cabaretier Kai Bodewitz en hij zal weer menig lach op het gezicht van het publiek krijgen. Kai is een aanstormend talent en was al vaker te zien in De Ronde Venen waar hij lovende kritieken kreeg. Kai is geboren op 19-07-2000 te Eindhoven maakte zijn debuut met zijn eerste voorstelling “Doe ff gewoon”. Muziek is bij Kai een belangrijk onderdeel op het podium. Een piano en gitaar gaan niet ontbreken! Tevens staat de actualiteit hoog in het vaandel. Ook de interactie met het publiek getuigd van grote klasse en zijn snelheid, humor en direct contact met de zaal gecombineerd met zijn muzikaal talent laat het publiek genieten. Kai zal voor dit optreden in De Ronde Venen een op maat geschreven conference maken. Kom het zelf zien in Wilnis!  Meer informatie over Kai Bodewitz

 

Volkszanger Thomas Oudshoorn
Op een feestje in De Ronde Venen mag onze eigen volkszanger Thomas Oudshoorn niet ontbreken. Thomas is inmiddels een bekende Rondevener met zijn Hollandse hits repertoire krijgt hij de bezoekers altijd in beweging en zingt het publiek vaak uit volle borst mee. Thomas staat voor gegarandeerde gezelligheid en feest. Hij stond al op vele landelijke grote podia en bijna logisch dat hij op het PICKNICK FESTIVAL in Wilnis er ook bij is. Thomas zijn grote droom komt dit jaar ook uit, want zijn eigen concert staat gepland op 4 november in de Willisstee in Wilnis. Het wordt een echte theatershow met gastartiesten, danseressen en een afterparty met DJ! De kaartverkoop gaat snel dus zorg dat je er bij bent en bestel nu je ticket https://www.ticketkantoor.nl/shop/Thomasinconcert.
Maar 17 september is Thomas kunnen we al een feestje vieren met Thomas  op het PICKNICK FESTIVAL. 

 

Kom op de fiets naar dit duurzame PICKNICK Festival
 
We verwachten een drukte van belang want het is natuurlijk een supergezellige middag op het Eiland van Hein met cabaret, muziek, het rad van geluk met mooie prijzen en nog veel meer activiteiten voor jong en oud. Zie het programma. Ook zijn alle inwoners die een regenton hebben toegewezen uitgenodigd. Het wordt dus een gezellige en drukke happening. Het thema staat in het teken samendoen en duurzaamheid.  Vanwege de verwachte drukte en het milieu verzoeken we bezoekers zo veel mogelijk op de fiets te komen.
 
Het Eiland van Hein is helaas op zondag niet bereikbaar per openbaar vervoer.
Komt u toch met de auto houdt u er dan rekening mee dat er beperkte parkeermogelijkheden zijn en wij voorrang verlenen aan mensen met een gehandicaptenparkeerkaart. Dus kom gezellig met de fiets of te voet!
Leuke activiteiten voor jong en oud
Op het Eiland van Hein is het sowieso altijd genieten en is er genoeg te doen. Ook tijdens het PICKNICK FESTIVAL is er meer te doen dan alleen maar lekker eten en drinken tijdens de gezellige picknick met familie en/of vrienden. Naast de optredens van Kai en Thomas zijn er ook leuke activiteiten neergezet voor alle leeftijden. Zo zal er een spannende Zipline die over het festivalterrein gaat. De Spinnenwebloop is een zoektocht voor het hele gezin waar je geen spinnen moet zoeken maar punten moet zoeken die verstop zijn over het hele eiland. Verder is er voor de oudere jeugd dit keer geen ‘bierpongen’ maar ‘regenton pongen’ waarbij je de bal in de regenton moet zien te werpen. Verder zijn we nog bezig met een mega stormbaan waar een ieder kan laten zien hoe sportief en lenig hij is. En een opblaasbaar voetbalveld is er ook! Kortom er is genoeg te doen als je niet wil blijven stilzitten, maar het is ook prima als je lekker blijft zitten genieten. Het PICKNICK FESTIVAL staat in het teken van wat jij wil!    
Rad van Geluk met mooie prijzen
Het IVI Rad van Geluk zal ook op het PICKNICK FESTIVAL weer voor de nodige spanning zorgen. Stopt het rad bij het nummer van jouw lot dan ga je met een mooie prijs naar huis. Het Rad wat door Jongerenwerk en Timmerfabriek KRIMP tot stand is gekomen zorgt voor een leuke afleiding en geeft een spannende draai aan dit evenement. We hopen weer dat we door de lokale sponsoring mooie prijzen in de aanbieding hebben. Wat zeker is dat er weer een aantal Regentonnen te winnen zijn en zullen er ook tickets te winnen zijn voor het concert van Thomas Oudshoorn. Dus koop een lot en wie weet ga jij niet met lege handen naar huis maar met een mooie prijs.    
Bent u een lokale ondernemer en wilt u het Rad van Geluk sponsoren dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@inwonersvoorinwoners.nl Natuurlijk wordt u dan benoemd bij het draaien aan het Rad van Geluk!
World Clean-Up Day
In het weekend van het PICKNICK FESTIVAL valt ook de World Clean-Up Day. Ook in De Ronde Venen laten we deze dag niet zomaar aan ons voorbij gaan. IVI vindt het belangrijk om als gemeenschap samen dingen te doen. Het was dan ook mooi dat IVI werd benaderd door de organisatoren van de World Clean-up Day in De Ronde Venen om samen op te trekken. Ray Kramer namens Feka ICT en Marlou Bours van NME-centrum De Woudreus hebben op vrijdag 15 en zaterdag 16 september activiteiten rondom de World Clean up Day georganiseerd. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen is uitgenodigd om op het PICKNICK FESTIVAL dit mooie duurzame initiatief te komen afsluiten. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt krijgt een gratis lot aangeboden voor het Rad van Geluk. Een mooie samenwerking en laten we er wel voor zorgen dat het festival terrein er na afloop ook opgeruimd en netjes uitziet en er geen zwerfafval is te zien!
Lokaal samenspel
Eén van de doelstellingen van Stichting Inwoners Voor Inwoners (IVI)  is om de gemeenschap te verbinden. IVI heeft met de onderstaande lokale partners de handen weer op elkaar gekregen om met vereende krachten weer een mooi initiatief neer te zetten.
IVI vond het mooi en is trots om samen te mogen werken met deze sociale partners:
Energieke Rondeveners, Zideris, Stichting van Hein, Van Walraven
En met de  financiële ondersteuning van de Gemeente De Ronde Venen en de Rabobank hebben wij weer 500 inwoners blijk kunnen maken met een regenton. Een mooi stukje lokaal samenspel!
Het regent regentonnen
Op het PICKNICK FESTIVAL zal het ook de bezoekers niet ontgaan dat het weer regentonnen zal regenen. Want toen Wethouder Cees van Uden aan IVI liet weten de daad bij de belofte te doen  door een subsidie beschikbaar te stellen waarmee nog eens 500 inwoners van de wachtlijst blij gemaakt kunnen gaan worden met een regenton was er nog meer reden voor een feestje. Er werd snel geschakeld en met een deel van de partners van destijds werd e.e.a. snel op de rails gezet. De 500 regentonnen zijn aangekocht voor een vriendenprijs bij Van Walraven. 500 inwoners op de wachtlijst zijn blij gemaakt en zij zijn uitgenodigd op het PICKNICK FESTIVAL en zullen daar een voucher ontvangen om de regenton te kunnen ophalen.
Sponsor en vriend van IVI PICKNICK FESTIVAL
Als lokale ondernemer willen wij u ook graag betrekken bij dit lokale initiatief en hierbij vragen wij of uw bedrijf vriend wilt worden van het PICKNICK FESTIVAL en de World Clean-up day in De Ronde Venen. Al  slechts voor een kleine bijdrage kan u meedoen en het is een groot lokaal gebaar.
 
Kosten: slechts € 50,- voor standaard sponsoring
De opbrengst van sponsoring is o.a. voor mooie prijzen voor het Rad van Geluk 
 
Wilt u één van de hoofdsponsors van dit evenement worden of op een andere wijze dit evenement sponsoren? Neem dan contact met ons op  info@inwonersvoorinwoners.nl of via telefoonnummer 06-53393034 dan bespreken we de mogelijkheden.

Hieronder een verslag van de regenton actie van maart 2023

De regentonnen werden uitgedeeld bij inwoners tijdens buurtfeestjes in maart 2023
Deze festiviteiten onder de naam “Buurtfeestje” stonden in het teken van het thema ‘duurzaamheid’. Samen met de Energieke Rondeveners, Van Walraven, Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en de gemeente, heeft IVI mensen gestimuleerd en bewuster gemaakt om met water om te gaan. In maart 2023 zijn er 4 pop-up festivals in verschillende dorpen van De Ronde Venen gehouden. Het buurtfeestje trok dwars door De Ronde Venen langs 4 verschillende dorpen. Het evenement ademde de sfeer uit van een gezellige buurtontmoeting. Dit festival bood voor ieder wat wils, met muziek, informatie over duurzaamheid en gezelligheid. Het feestje met als doel om buurtbewoners dichterbij elkaar te brengen en duurzaamheid te stimuleren. De organisatie is ook weer een lokaal samenspel met verschillende partners binnen de gemeenschap geweest. Ook konden de inwoners die ingeloot waren voor een regenton deze ophalen op de door hun gekozen locatie. Tijdens de buurtfeestjes waren er met het rad van geluk ook nog regentonnen te winnen en ander leuke prijsjes.
Om inwoners enthousiast te maken beter met regen om te gaan waren er 400 regentonnen beschikbaar gesteld voor inwoners van De Ronde Venen. Met deze unieke regentonnenactie was het mogelijk  je in te schrijven om kans te maken om voor € 10,- een complete regenton met voet en aansluiting van ruim € 100,- in je bezit krijgen. Wij hebben in verschillende media deze regentonactie gepromoot en inwoners in De Ronde Venen hebben zich massaal aangemeld. We kunnen dus wel stellen dat het een daverend succes is geworden en inwoners in De Ronde Venen bewust met water willen omgaan. Daar zijn we best een beetje trots op en is natuurlijk geweldig nieuws.
 De Pop-up festivals zijn georganiseerd met medewerking van de volgende organisaties.
Zideris Mijdrecht 
De vijfbogen Baambrugge
Buurtvereniging Amstelhoek
Maria Oord Vinkeveen
 

Stichting Inwoners Voor Inwoners wil nog 1200 inwoners blij maken met een regenton 

Echter door het enorme succes hebben er ook ruim 1200 inwoners een minder leuk bericht moeten ontvangen. Voor deze inwoners is er helaas nog geen regenton beschikbaar voor € 10,- en zij zijn op een wachtlijst gezet.  De werkgroep heeft nu besloten om zich in te gaan zetten voor deze inwoners. Wij gaan proberen om een vervolgactie op te gaan zetten om 1200 regentonnen te kunnen aanschaffen. De lokale ondernemer Van Walraven was al snel bereid om weer mee te doen aan deze vervolgactie waardoor al een groot bedrag van de begroting binnen is. In het coalitieakkoord is te lezen dat de gemeente de opvang van regenwater in een regenton ook wil stimuleren, omdat hierdoor voorkomen wordt dat uitbreiding van het riool nodig is tijdens grote regenval. Hiervoor was men voornemens met een actie te komen. Omdat de actie nu al is opgestart door de gemeenschap zelf, heeft de werkgroep de gemeente nu dus gevraagd of het beschikbare budget hiervoor ingezet kan worden voor de voorgenomen vervolgactie. Dit past wat ons betreft ook goed in het Water- en Riolerings Plan De Ronde Venen 2023-2027 wat onlangs door de raad unaniem is goedgekeurd. We hopen snel groen licht te krijgen voor dit groene initiatief en de 1200 inwoners op de wachtlijst ook blij te kunnen maken. Dan wordt het in maart helemaal een groot buurtfeest waar duurzaamheid het thema zal zijn. We houden u op de hoogte via de lokale (sociale) media kanalen.

Let op! Was u er dit keer te laat bij?

Wellicht is het goed om u gratis aan te melden op de website als vriend van Inwoners Voor inwoners (IVI)   https://inwonersvoorinwoners.nl/mijn-account/           

IVI houdt u dan op de hoogte van allerlei activiteiten voor inwoners in De Ronde Venen. Dan weet u volgende keer als één van de eersten dat we starten met een soortgelijke actie!

 

 

Mooi stukje lokaal samenspel

Een mooi stukje samenwerking binnen de lokale gemeenschap was de afgelopen weken te zien met de regentonnenactie ‘Een tientje voor een (regen) ton’. Stichting Inwoners Voor Inwoners (IVI) heeft de handen op elkaar gekregen van een aantal lokale medestanders om iets moois te doen voor de inwoners en het milieu. Door inwoners bewust te maken om beter om te gaan met water en een regenton aan te schaffen. Door samenwerking met de lokale ondernemer Van Walraven, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, de Rabobank, De energieke Rondeveners en de gemeente heeft IVI 400 inwoners blij kunnen maken met een regenton die inwoners konden aanschaffen voor het symbolische bedrag van slechts tien euro.

Regentonnenactie ‘Een tientje voor een (regen) ton” groot succes en het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden

Het was een groot succes en de inwoners hebben massaal gereageerd op de omroep om bewuster met water om te gaan. De inschrijving moest al na één week worden stopgezet omdat er ruim 1600 inwoners zich hadden aangemeld en er maar 400 regentonnen beschikbaar waren. Het is dus helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Door loting zijn de 400 beschikbare regentonnen verdeeld onder de aanmeldingen in de diverse kernen in De Ronde Venen.

 

Het Pakket.

De artikelen die bij deze actie geleverd werden staan hier afgebeeld.

Filmpjes.

Hoe sluit ik de regenton aan op de regenpijp?

Filmpje gemaakt door van Walraven

Bewust omgaan met regenwater

YouTube filmpje van IVI