Pop-up festivals

De regentonnen werden uitgedeeld bij inwoners tijdens buurtfeestjes in maart 2023

Deze festiviteiten onder de naam “Buurtfeestje” stonden in het teken van het thema ‘duurzaamheid’. Samen met de Energieke Rondeveners, Van Walraven, Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en de gemeente, heeft IVI mensen gestimuleerd en bewuster gemaakt om met water om te gaan. In maart 2023 zijn er 4 pop-up festivals in verschillende dorpen van De Ronde Venen gehouden. Het buurtfeestje trok dwars door De Ronde Venen langs 4 verschillende dorpen. Het evenement ademde de sfeer uit van een gezellige buurtontmoeting. Dit festival bood voor ieder wat wils, met muziek, informatie over duurzaamheid en gezelligheid. Het feestje met als doel om buurtbewoners dichterbij elkaar te brengen en duurzaamheid te stimuleren. De organisatie is ook weer een lokaal samenspel met verschillende partners binnen de gemeenschap geweest. Ook konden de inwoners die ingeloot waren voor een regenton deze ophalen op de door hun gekozen locatie. Tijdens de buurtfeestjes waren er met het rad van geluk ook nog regentonnen te winnen en ander leuke prijsjes.

Om inwoners enthousiast te maken beter met regen om te gaan waren er 400 regentonnen beschikbaar gesteld voor inwoners van De Ronde Venen. Met deze unieke regentonnenactie was het mogelijk  je in te schrijven om kans te maken om voor € 10,- een complete regenton met voet en aansluiting van ruim € 100,- in je bezit krijgen. Wij hebben in verschillende media deze regentonactie gepromoot en inwoners in De Ronde Venen hebben zich massaal aangemeld. We kunnen dus wel stellen dat het een daverend succes is geworden en inwoners in De Ronde Venen bewust met water willen omgaan. Daar zijn we best een beetje trots op en is natuurlijk geweldig nieuws.

 De Pop-up festivals zijn georganiseerd met medewerking van de volgende organisaties.

Zideris Mijdrecht 

De vijfbogen Baambrugge

Buurtvereniging Amstelhoek

Maria Oord Vinkeveen

 

Stichting Inwoners Voor Inwoners wil nog 1200 inwoners blij maken met een regenton 

Echter door het enorme succes hebben er ook ruim 1200 inwoners een minder leuk bericht moeten ontvangen. Voor deze inwoners is er helaas nog geen regenton beschikbaar voor € 10,- en zij zijn op een wachtlijst gezet.  De werkgroep heeft nu besloten om zich in te gaan zetten voor deze inwoners. Wij gaan proberen om een vervolgactie op te gaan zetten om 1200 regentonnen te kunnen aanschaffen. De lokale ondernemer Van Walraven was al snel bereid om weer mee te doen aan deze vervolgactie waardoor al een groot bedrag van de begroting binnen is. In het coalitieakkoord is te lezen dat de gemeente de opvang van regenwater in een regenton ook wil stimuleren, omdat hierdoor voorkomen wordt dat uitbreiding van het riool nodig is tijdens grote regenval. Hiervoor was men voornemens met een actie te komen. Omdat de actie nu al is opgestart door de gemeenschap zelf, heeft de werkgroep de gemeente nu dus gevraagd of het beschikbare budget hiervoor ingezet kan worden voor de voorgenomen vervolgactie. Dit past wat ons betreft ook goed in het Water- en Riolerings Plan De Ronde Venen 2023-2027 wat onlangs door de raad unaniem is goedgekeurd. We hopen snel groen licht te krijgen voor dit groene initiatief en de 1200 inwoners op de wachtlijst ook blij te kunnen maken. Dan wordt het in maart helemaal een groot buurtfeest waar duurzaamheid het thema zal zijn. We houden u op de hoogte via de lokale (sociale) media kanalen.

Let op! Was u er dit keer te laat bij?

Wellicht is het goed om u gratis aan te melden op de website als vriend van Inwoners Voor inwoners (IVI)   https://inwonersvoorinwoners.nl/mijn-account/           

IVI houdt u dan op de hoogte van allerlei activiteiten voor inwoners in De Ronde Venen. Dan weet u volgende keer als één van de eersten dat we starten met een soortgelijke actie!

 

 

Mooi stukje lokaal samenspel

Een mooi stukje samenwerking binnen de lokale gemeenschap was de afgelopen weken te zien met de regentonnenactie ‘Een tientje voor een (regen) ton’. Stichting Inwoners Voor Inwoners (IVI) heeft de handen op elkaar gekregen van een aantal lokale medestanders om iets moois te doen voor de inwoners en het milieu. Door inwoners bewust te maken om beter om te gaan met water en een regenton aan te schaffen. Door samenwerking met de lokale ondernemer Van Walraven, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, de Rabobank, De energieke Rondeveners en de gemeente heeft IVI 400 inwoners blij kunnen maken met een regenton die inwoners konden aanschaffen voor het symbolische bedrag van slechts tien euro.

Regentonnenactie ‘Een tientje voor een (regen) ton” groot succes en het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden

Het was een groot succes en de inwoners hebben massaal gereageerd op de omroep om bewuster met water om te gaan. De inschrijving moest al na één week worden stopgezet omdat er ruim 1600 inwoners zich hadden aangemeld en er maar 400 regentonnen beschikbaar waren. Het is dus helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Door loting zijn de 400 beschikbare regentonnen verdeeld onder de aanmeldingen in de diverse kernen in De Ronde Venen.

 

Het Pakket.

De artikelen die bij deze actie geleverd werden staan hier afgebeeld.

Filmpjes.

Hoe sluit ik de regenton aan op de regenpijp?

Filmpje gemaakt door van Walraven

Bewust omgaan met regenwater

YouTube filmpje van IVI