IVI is de wegwijzer voor de inwoners in De Ronde Venen.

 

De stichting Inwoners Voor Inwoners wil invulling geven aan de inwonerskracht die er zeker is onder de inwoners in onze gemeente. Hoe? Door IVI in te zetten en inwoners te informeren wat er allemaal te vinden en te doen is in onze gemeente. Het eerste wat nodig is, om inwoners een gezicht te geven.  IVI gaat  je ook vertellen waar je allerlei zaken en activiteiten kunt vinden. IVI is de dorpsomroeper maar ook de wegwijzer.

Op de IVI-website gaan wij samen alle initiatieven en voorzieningen in kaart brengen. 

Inwoners Voor Inwoners geeft een podium aan inwoners die een idee en/of initiatief hebben. Het initiatief blijft van de initiatiefnemer en die zal het ook zelf oppakken en proberen van de grond te krijgen. De stichting gaat dus niet allerlei zaken van de initiatiefnemer overnemen. Inwoners Voor Inwoners geeft wel een podium om in contact te komen met andere inwoners en/of om dingen met elkaar te delen en zichtbaar te maken.  Het idee is dat andere inwoners aanhaken en er samen mooie dingen van de grond kunnen komen.

Op die manier verbinden we inwoners  aan elkaar zodat de benodigde kennis en expertise aan elkaar gekoppeld kan worden om een initiatief tot een gezamenlijk succes te maken. 

Op de IVI-website kunnen alle initiatieven en voorzieningen een podium pakken, maar Inwoners Voor Inwoners kan ook fysiek een podium bieden door een ruimte te regelen waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en/of een presentatie kan worden gegeven. Daarnaast zijn we bezig met het Inwoners Voor Inwoners-Magazine die we bij alle inwoners thuis willen bezorgen en waarin inwonersverhalen met elkaar gedeeld kunnen worden. 

Op deze website kan iedereen zijn of haar initiatief eenvoudig plaatsen. Zo zijn ze voor alle inwoners eenvoudig te vinden. De lokale ondernemers en maatschappelijke partners kunnen hier gebruik van maken door middel van het aanmaken van een voorziening. Voor inwoners en non-profit organisaties gratis. Voor commerciële partijen zijn de kosten € 250,- per jaar. Hierdoor weten inwoners wat er allemaal te koop, te krijgen en te vinden is.

Heeft u een initiatief of een voorziening die u graag wilt delen met de inwoners van De Ronde Venen plaats het op de IVI-website (Zie op de homepage de knoppen om het eenvoudig te plaatsen!)

Enne…vriend van Inwoners Voor Inwoners worden is natuurlijk altijd de moeite waard want Inwoners Voor Inwoners staan altijd voor je klaar. IVI is geen verre vriend maar juist een goede buur!