Ons

In samenwerking met de provincie hebben wij 2 inloopavonden gehouden in Abcoude op de locatie de Angstelborgh en in Wilnis op de locatie De willestee over de toekomstvisie van de provincie op de ontwikkeling van de N201. Van deze inloopavonden hebben wij een samenvatting gemaakt en geplaatst in de Nieuwe Meerbode van 17-10-2018.

Lees meer (klik hier)

In opdracht van Kwadraad hebben wij een PP presentatie gegeven aan de eerstelijns van Abcoude (huisartsen, maatschappelijke medewerkers, fysiotherapeuten, etc) Kwadraad organiseerde deze bijeenkomst met als doel aan de eerstelijns duidelijk te maken dat de inwoners centraal komen te staan en hoe zij elkaar kunnen verbinden en deze beweging tot een succes te maken. De pp presentatie en foto’s van deze bijeenkomst zien klik hier….

logo-gemeente-de-ronde-venen

Wij hebben de mogelijkheid gehad van de gemeente om mee te mogen doen aan een programma voor medewerkers van de gemeente, waarin duidelijk werd gemaakt dat er een nieuwe manier van denken en handelen van deze medewerkers nodig is omdat de samenleving veranderd, mede door wetswijzigingen zoals de decentralisatie van 2015 en de aankomende omgevingswet. Dit alles met als doel dat de inwoners zullen gaan participeren. Dit programma was bekend onder de naam Social Challenge. Van dit programma is een samenvatting gemaakt wilt u deze lezen klik hier….

Op het moment dat wij als inwoners betrokken waren geraakt bij het project Inwoners Centraal en wij daar onze zienswijze op de komende veranderingen kenbaar mochten maken was men direct enthousiast en hebben wij een PP presentatie aan de “ontwikkeltafel” mogen geven. Aan deze ontwikkeltafel zitten de afgevaardigde van alle maatschappelijke partners van de gemeente en de leidinggevende van het sociaal domein. Door deze pp zijn wij uitgenodigd om de presentatie aan alle medewerkers van gemeente en maatschappelijke partners te laten zien tijdens 3 bijeenkomsten over de “nieuwe”Toegang. De PP presentatie zien klik hier….

Logo-transperant1

De eerste actie die wij naar de inwoners toe gedaan hebben waren 2 informatieavonden in restaurant Burgerlijk (een toepasselijke naam) waar wij door de eigenaren Alex en Stefan de Meijer op hun kosten welkom werden geheten. De inwoners die wij uitgenodigd hebben waren inwoners uit ons eigen netwerk en inwoners die eerder betrokken zijn geweest door de gemeente bij het sociaal domein. Hier hebben wij een krantenartikel over geschreven in de Nieuwe Meerbode van Deze lezen? Klik hier….

Vanaf februari 2018 plaatsen wij columns in de nieuwe meerbode. Hier zijn wij mee gestart om de inwoners voorzichtig mee te nemen in de verandering van de samenleving en langzaam bewust te maken dat er een kanteling gaande is.