Wat

IVI zou graag bankjes willen adopteren en ze samen met inwoners uit de buurt willen onderhouden. Daarnaast wil IVI rondom de bankjes allerlei activiteiten gaan organiseren voor jong en oud. Hoe leuk is het niet om voor de ouderen bijvoorbeeld een wandelroute te maken waar de zitbankjes een rustpunt zijn en tegelijkertijd een ontmoetingsplek. Dan geef je een functie aan de bankjes en los je gelijk een aantal zaken op. Want ouderen gaan bewegen, komen buiten en ontmoeten leeftijdsgenoten.

Waarom

Dat de bankjes vaak niet gebruikt worden is eigenlijk niet zo heel gek. Ze zijn namelijk helemaal niet zo aantrekkelijk om op te gaan zitten. Ze zijn vaak heel slecht onderhouden. Dit terwijl wij denken dat de bankjes best een sociale functie kunnen innemen als ze wat meer aandacht krijgen

Voor wie

Voor alle inwoners die vinden dat de bankjes in de eigen buurt beter onderhouden horen te worden en een betere sociale functie willen creëren met deze bankjes. Steun uitspreken dat inwoners dit zelf mogen en kunnen gaan organiseren is al top, maar als u ook wil helpen om de bankjes daadwerkelijk te gaan onderhouden, horen wij dit ook graag. Dit kan eenvoudig door te reageren om dit initiatief en aan te geven wat u wil doen of steunen.

Uitleg

IVI wil samen met inwoners zitbankjes adopteren

U kent ze vast wel die zitbankjes die her en der door de gemeente staan. Vaak groen van kleur en heel vaak ook leeg. IVI wil daar verandering in gaan brengen want zitbankjes zijn om op te zitten!

Dat de bankjes vaak niet gebruikt worden is eigenlijk niet zo heel gek. Ze zijn namelijk helemaal niet zo aantrekkelijk om op te gaan zitten. Ze zijn vaak heel slecht onderhouden. Dit terwijl wij denken dat de bankjes best een sociale functie kunnen innemen als ze wat meer aandacht krijgen. Daar heeft IVI wel hele goede ideeën over. IVI zou dan ook graag de bankjes wel willen adopteren en ze willen onderhouden. Daarnaast wil IVI rondom de bankjes allerlei activiteiten gaan organiseren voor jong en oud. Hoe leuk is het niet om voor de ouderen bijvoorbeeld een wandelroute te maken waar de zitbankjes een rustpunt zijn en tegelijkertijd een ontmoetingsplek. Dan geef je een functie aan de bankjes en los je gelijk een aantal zaken op. Want ouderen gaan bewegen, komen buiten en ontmoeten leeftijdsgenoten. Het is dan niet ondenkbaar dat IVI dan ook een kopje koffie komt schenken met een echte koffiekar. Zeg maar net als vroeger op kantoor dat de koffiedame met een koffiekar langs kwam voor een kop koffie en een praatje. Dat is nog eens een leuke baan! En die baan kunnen we misschien invullen met iemand van het werkcentrum.  Zo een simpel bankje kan met wat creatieve gedachtespinsels wel eens het middelpunt worden van een heleboel oplossingen. Bovendien is het, volgens een ingediende motie van vorig jaar, mogelijk om de bankjes te laten sponsoren. Daar weet IVI ook wel invulling aan te geven en gaat daar graag mee aan de slag. Van de inkomsten van deze sponsorgelden kunnen de bankjes dan keurig worden onderhouden en zorgen wij als inwoners er voor dat de inwonersbankjes er veel mooier bij staan dan nu het geval is. Maar IVI heeft nog veel meer leuke plannen met de bankjes.

Maar alles begint natuurlijk of de gemeente mee wil werken en de bankjes wil gunnen aan de inwoners. Uit betrouwbare bron weten we dat het onderhoud nu ook wat kost en wij als inwoners het voor dezelfde kostenpost misschien wel veel beter en efficiënter kunnen doen. Vindt u dit een mooi idee van IVI? Ondersteunt u dit IVI bankjes project? Laat het IVI weten want dat helpt als wij in gesprek gaan met de gemeente. Wilt u meedenken of helpen aan dit mooie project dan horen we dat ook graag. reageer op dit artikel of stuur een email naar: info@inwonersvoorinwoners.nl

IVI bankjes van en voor de inwoners!

Locatie
Plaatsnamen
Volg ons
Contact informatie
info@inwonersvoorinwoners.nl
https://inwonersvoorinwoners.nl/
  • Henk van Corler
    03/01/2020 op 00:30
    Dit profiel wordt beoordeeld met:sterren

    Heel goed initiatief. Ik doe mee !!

chat
Beoordeling toevoegen