Wat

De Jongerencoach is een initiatief van Gilde De Ronde Venen De organisatie werkt met professionele coaches, die zich op vrijwillige basis inzetten om jongeren die de verbinding met onderwijs of werk dreigen te verliezen, een steuntje in de rug te geven. De coach helpt om de situatie te verbeteren door hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te benutten. Dit heeft niet alleen een positief effect op de jongeren zelf, maar ook op de samenleving en op de maatschappelijke betrokkenheid van de coaches.

Waarom

Het Gilde merkt op dat er veel hulp wordt geboden, bij een diagnose en ook huiswerkbegeleiding is georganiseerd als het leren wat moeilijk gaat. Maar vaak zit er iets dwars wat niet zomaar duidelijk is. Een persoonlijke coach richt zich op de jongere zelf, zodat er persoonlijke aandacht is. Dit kan ontzettend helpen om de zaakjes weer op een rij te krijgen.

Voor wie

De Jongerencoach is er voor jou persoonlijk. Alle aandacht gaat naar jou. Als jij gemotiveerd bent om je probleem onder ogen te komen en op wil lossen, gaat het zeker lukken. Ben jij tussen de 13 en 23 jaar oud en wil je graag een persoonlijke coach om je te helpen je problemen op te lossen en het beste uit je zelf te halen? Neem dan contact op met de coördinator.

Uitleg

Je bent druk bezig met je toekomst, je wilt iets bereiken, maar het loopt niet altijd zoals je hoopt. Dan is een persoonlijke Jongerencoach echt iets voor jou.

Herken je één of meer van onderstaande vragen?

 • Welke opleiding past bij mij?
 • Hoe vind ik de baan van mijn dromen?
 • Hoe krijg ik mijn financiën op orde?
 • Hoe verwerk ik de scheiding van mijn ouders?
 • Waarom komt er zo weinig uit mijn handen en zit ik zo vaak te gamen of achter de computer?
 • Ik heb al zoveel hulpverleners gezien en wil wel eens echt aandacht voor mijzelf?

Hoe kom ik aan een persoonlijke Jongerencoach

 1. Je maakt een afspraak voor een intakegesprek met de coördinator (zie mailadres)
 2. Tijdens je intakegesprek vertel je wat over jezelf en waar je mee aan de slag wilt. Het Gilde zoekt de coach die bij jou past.
 3. Je krijgt een klikgesprek met de coach die voor jou geselecteerd is en jullie kijken of het klikt.
 4. Als de klik is bevestigd begint de coaching. Jullie gaan samen aan de slag en bepalen samen wat de doelstelling van de coaching is. Op dit moment maak je ook afspraken over hoe vaak en wanneer jullie elkaar zien.
 5. Maak je geen zorgen over de kosten. De coaches zijn vrijwilligers en zijn gratis
 6. Na een aantal maanden neem je afscheid van je coach. Het aantal coachgesprekken is afhankelijk van je doelen en de voortgang van de coaching. Op een zeker moment sta je steviger in je schoenen en ga je zelfstandig op weg naar een mooie toekomst.
 • Alle coaches hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd en gekregen.

De coaches zijn allen vrijwilliger, succesvol in werk of opleiding, vaak afkomstig uit het bedrijfsleven en draaien volwaardig mee in de samenleving. Bovendien willen zij graag een bijdrage leveren aan het toekomstperspectief van jongeren die behoefte hebben aan een steuntje in de rug. Zij zijn bereid om gemiddeld één uur per week, gedurende drie tot twaalf maanden een coachrelatie aan te gaan met een jongere.

Locatie
Categorieen
Contact informatie
henkverhoek@gildedrv.nl
06-40457970
https://gildedrv.nl/
chat
Beoordeling toevoegen