Wat

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Waarom

Als alles tegenzit, als de problemen zich opstapelen in een gezin en het steeds zwaarder wordt om alle ballen in de lucht te houden; dan lukt het niet altijd om voldoende positieve aandacht aan de kinderen te besteden, of aan jezelf als ouder. Iedereen heeft het nodig om even op adem te komen, maar niet iedereen heeft een netwerk in de buurt. Dan is het fijn als er een gezin is, dat in de buurt woont, dat wil helpen. Met elkaar maken we afspraken over de vorm van steun en de frequentie. Zo kunnen we voorkomen dat problemen verergeren en dragen we er met elkaar aan bij dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Voor wie

Je kunt je aanmelden bij Buurtgezinnen als jouw gezin wel wat steun kan gebruiken, omdat je je overbelast voelt en niet altijd de ouder kunt zijn die je wilt zijn. https://buurtgezinnen.webapplicatie.info/register/family/question

Je kunt je ook bij ons aanmelden als je juist een gezin in hun buurt wilt helpen. Misschien heb je zelf een gezin met thuiswonende kinderen, maar dat hoeft niet. Ook een ouder(s)met uitwonende kinderen en stellen zonder kinderen zijn van harte welkom. We vinden het vooral belangrijk dat je ervaring hebt met kinderen en dat je liefde, ruimte en tijd over hebt voor een kind(eren) in de buurt.
https://buurtgezinnen.webapplicatie.info/register/family/support

Uitleg

Buurtgezinnen is een stichting die inzet op het versterken van de verbinding, de sociale cohesie, binnen een gemeente. Buurtgezinnen brengt gezinnen met elkaar in contact  om de onderlinge betrokkenheid te vergroten. Met als doel dat kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen en ouders kunnen 'op adem'  kunnen komen.

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk; zeker niet als er sprake is van problemen of overbelasting. Met elkaar maken kunnen we de wereld in onze directe omgeving wat mooier maken!

 

 

 

Locatie
Video
Contact informatie
hanna@buurtgezinnen.nl
0631691720
https://www.buurtgezinnen.nl/
mood_bad
  • Nog geen reacties op het moment.
  • chat
    Beoordeling toevoegen