Wat

Buurtbemiddeling helpt je om conflicten niet uit de hand te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling zorgen wij dat er weer ruimte komt voor wederzijds begrip.
De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Tympaan-De Baat die getraind zijn in gespreksvoering en conflicthantering. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarin partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen jou en jouw buren om zelf een oplossing te vinden. En als de emoties hoog oplopen, brengen zij het probleem weer terug tot de kern. Buurtbemiddeling voorkomt zo dat de ruzie uit de hand loopt.

Waarom

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden.

Voor wie

We zijn aan huis gebonden. sinds de lockdown tijdens de corona-crisis.
Dat kan voor irritaties zorgen. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis
met uw buren. Burenoverlast kan nu extra vervelend
zijn. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn. Stel
uw vraag via het telefonisch spreekuur. Elke werkdag
van 11.00 tot 12.00 uur. Bel met 088 900 4000.

Uitleg

Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herken je dit? Buurtbemiddeling helpt je om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling zorgen wij dat er weer ruimte komt voor wederzijds begrip.

Wat is Buurtbemiddeling?

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Wij geven informatie en advies over hoe je de burenoverlast zelf kunt aanpakken. Is dat niet voldoende, dan kun je onze onafhankelijke bemiddelaars inschakelen. Onder hun deskundige begeleiding kun je samen met je buren nadenken over een goede oplossing. De inzet van Buurtbemiddeling is voor de inwoners van De Ronde Venen gratis.

Locatie
Contact informatie
buurtbemiddeling@stdb.nl
06 21587925
https://www.tympaan-debaat.nl/ondersteuning/pagina/buurtbemiddeling
mood_bad
  • Nog geen reacties op het moment.
  • chat
    Beoordeling toevoegen