Inwoners voor Inwoners huisregels

Over Inwoners Voor Inwoners IVI

Heb jij een inspirerend of vernieuwend idee waarmee jij De Ronde Venen fijner of leuker kunt maken? Of ben je benieuwd welke plannen er allemaal zijn en wil je misschien wel meedoen? Op de website www.inwonersvoorinwoners.nl kan iedereen terecht met een idee voor zijn straat, buurt of kern/dorp.

www.inwonersvoorinwoners.nl is een gratis online platform waar plannen van initiatieven een podium krijgen om het plan te presenteren en/of volgers te genereren. Maar ook organisaties en bedrijven krijgen de kans om het podium te betreden zodat op deze website alles zichtbaar kan worden wat er in De Ronde Venen te beleven is. Iedereen met een idee kan zijn eigen pagina inrichten. Daarop kan je je plan presenteren in woord en beeld, je kunt een oproep doen voor hulp en je kan je eigen contactgegevens toevoegen. Of je idee nog in de kinderschoenen staat of al een eind is uitgewerkt: het maakt niet. Zolang het maar bijdraagt aan fijner en leefbaarder De Ronde Venen!

Voor wie is IVI?

IVI is voor iedereen die De Ronde Venen een warm hart toedraagt. Bewoners, ondernemers of bestuurders: als jouw idee bijdraagt aan een plezierigere gemeenschap of als je een initiatief wilt ondersteunen ben je van harte welkom.

IVI is bedoeld voor nieuwe ideeën, maar ook alle bestaande activiteiten kunnen hun bedoeling toelichten.

IVI brengt mensen met een idee en geïnteresseerden bij elkaar. Zo verbinden we ons als RondeVeners met elkaar en krijgen nieuwe dromen een vliegende start.

IVI is ook bedoeld voor commerciële initiatieven. Als jouw initiatief bijdraagt om een maatschappelijke meerwaarde voor De Ronde Venen te creëren en je wilt dat op een ondernemende manier doen, ben je van harte welkom. Tegen een geringe vergoeding van € 250,- per jaar

Onze huisregels

Samen maken we De Ronde Venen: met respect voor elkaars ideeën en door ons met elkaar te verbinden. We hanteren op IVI de volgende huisregels.

Help elkaar

IVI wil RondeVeners met hart voor de gemeenschap bij elkaar brengen. Om plannen te realiseren, om de gemeenschap fijner te maken. Dat kan alleen als we samen aan de slag gaan en elkaar willen ondersteunen.

Heb respect voor elkaar en kwets niemand

Zoveel RondeVeners, zoveel meningen. Ieder idee voor de gemeenschap mag er zijn. Je hoeft het niet met ieder idee eens te zijn, maar wees opbouwend in je commentaar. Persoonlijke aanvallen horen hier niet thuis. We verwijderen initiatieven en reacties die illegaal, discriminerend, kwetsend, beledigend, spam of onbetamelijk zijn.

Wees open over wie je bent

IVI is een platform voor en door Inwoners van De Ronde Venen. Wees open over wie je bent. Verbinding gaat ook over vertrouwen. Als je een initiatief wilt plaatsen, moet je een account aanmaken en je identiteit kenbaar maken. Als je wilt reageren, moet je ook een account aanmaken(vriend(in) worden) waarin je aangeeft dat je deze afspraken over normen en waarden onderschrijft en ook aan kan geven waar jouw persoonlijke betrokkenheid ligt en of je interesse hebt om op bepaalde vraagstukken mee wil denken over onze gemeenschap. Zorg voor een eerlijke en open communicatie.

Privacy en veiligheid

Op IVI deel je informatie online. Aan het gebruik van internet en het opslaan van data zijn risico’s verbonden. IVI is veilig versleuteld met het https-internetprotocol. Ook probeert IVI jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen door de volgende maatregelen.

Voor initiatiefnemers:

  • Iedereen die een idee wil plaatsen, moet een account op IVI aanmaken. Daarvoor moet je je aanmelden met je echte naam, een telefoonnummer en een e-          mailadres. Dat e-mailadres hoeft niet je persoonlijke e-mailadres te zijn: het kan ook een speciaal voor jouw initiatief aangevraagd adres zijn.
  • Je beveiligt je account met een wachtwoord, zodat alleen jij (of degene aan wie je de accountgegevens doorgeeft) de informatie over je initiatief kunt     wijzigen.
  • Jij bepaalt zelf welke informatie je op IVI zet.
  • IVI deelt jouw informatie nooit met adverteerders.

Voor Vrienden:

  • Je moet een account op IVI aanmaken. Daarvoor moet je je aanmelden met je echte naam, een telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor kan je een              initiatief beoordelen en/of als favoriet benoemen, ook kan je met dit account later zelf een initiatief aanmaken. Tevens geef je hiermee aan dan je niemand            zult kwetsen en respect toont voor iedereen die actief is op het platform.
  • Je e-mailadres wordt als vriend nooit zichtbaar op de site.
  • IVI deelt jouw gegevens nooit met adverteerders.

IVI slaat gegevens op

Om het platform optimaal te laten werken, slaat IVI een aantal gegevens van je op. Het gaat om:

  • Persoonlijke gegevens (als naam, telefoonnummer, e-mailadres, internetaccounts) als je een initiatief plaatst.
  • Je wachtwoord (als je een initiatief plaatst). Je wachtwoord wordt voor ons onzichtbaar opgeslagen en veilig versleuteld door middel van cryptografische               hash.
  • Je naam en e-mailadres als je je als vriend(in)aanmeld. Je kan je via de site en bij elke update altijd afmelden. Je gegevens worden dan verwijderd uit onze              database.

IVI respecteert jouw veiligheid en privacy volgens de voorwaarden van de GDPR. Bekijk hierover onze onze privacyverklaring. Als je denkt dat je persoonlijke veiligheid in gevaar wordt gebracht, meld dat dan bij ons op info@inwonersvoorinwoners.nl